Babysvømning
Hvad er babysvømning?
Babysvømning er sund leg, samt en intens og positiv oplevelse for barn og forældre. Ved babysvømning stimuleres barnets motoriske udvikling, hvilket medvirker til at barnet hurtigt får styr på krop og bevægelser. Herudover stimuleres barnets sanser gennem leg, samvær og øvelser.
Barnet vil lære at være tryg i vandet, og hvis barnet fortsætter med vandaktiviteter, vil det senere have nemmere ved at lære svømning på egen hånd.
Vores mål er, at barnet skal kunne trække vejret roligt og regelmæssigt i vandet, og med hjælp skal barnet kunne flyde i overfladen, og færdes under vandet med glæde. Endvidere skal barnet kunne glide gennem vandet og bevæge sig fremad ved arm- og benbevægelser.
Babysvømning er altid på barnets præmisser, dvs. vi sørger for at skabe tryghed og udvikling gennem genkendelige øvelser/ rutiner, med små progressioner i undervisningen.
Undervisningen foregår i varmtvandsbassinet som er 34 grader og varer 30 minutter. Instruktøren er med i vandet.
Praktisk information
Der vil være ca. 12-15 børn på hvert hold i alderen ca. 3-12 måneder. Vi tilbyder følgende aldersopdeling:
- 3-5 måneder
- 6-12 måneder (herefter tilbyder vi småbørnssvømning)
Vi anbefaler, at barnet er ca. 2-3 måneder gammel, før I begynder til babysvømning.
Bliver barnet træt eller bare har fået input nok, før denne tid er gået, så anbefaler vi, at man går til omklædning før tid. Det er vigtigt, at barnet får en god oplevelse.
For at blive tilmeldt til babysvømning skal du købe et undervisningsforløb.
De er til salg på vores webshop her
Gode råd
Hvis det er muligt så kom altid i god tid til babysvømning, og lad hele omklædningssituationen være en rolig oplevelse. Stress fra omklædningen kan være med til at skabe utryghed for barnet, når I kommer i vandet.
Er I kommet sent ud af døren, så prioritér den rolige omklædning - det er helt i orden at komme lidt for sent ned i vandet.
Lad gerne barnet få lidt mad ca. 30-45 min inden timestart. På denne måde kan evt. dårlig mave hindres, hvis barnet skulle indtage lidt vand i bassinet. Hvis man giver barnet mad lige inden man går i vandet, risikerer man, at barnet gylper, hvilket ikke er godt for vandkvaliteten.
Når I kommer op af bassinet, er det en god idé at pakke barnet ind i et tørt håndklæde. Sørg for at barnet får ørene tørret godt, og giv gerne barnet en hue på, inden I bevæger jer ud fra hallen.
God hygiejne i svømmehallen
Det er vigtigt, at både forældre og barn vaskes grundigt. Afvaskning foregår uden badetøj under bruseren, og sæbe skal benyttes. Håret skal gøres vådt, medmindre man bruger badehætte, og evt. makeup skal fjernes (også selvom man ikke påregner at have hovedet i/ under vandet).
God hygiejne er essentielt for et rent bassin, hvor både forældre og børn skal svømme!
Barnet skal iføres godkendt badetøj til babyer + en éngangsble indenunder, som skal slutte helt tæt til lårene, så evt. afføring bliver i bukserne/ badetøjet. Badetøjet må ikke købes for stort, da det så ikke vil have nogen effekt på ”uheld.” Konsekvensen ved afføring i bassinet er, at undervisningen aflyses, og bassinet lukkes i 3 timer pga. rensning. Opdager man at barnet har haft afføring, og dette er lukket inde i badetøjet, går man blot ud i omklædningsrummet og skifter/ vasker barn og badetøj.
Haraldslund sælger badetøj til babyer.
I omklædningsrummene vil der være puslepuder, autostole, klapvogne og badekar til rådighed. Der må gerne gives bryst/ flaske i omklædningsrummet, forhallen og svømmehallen. Svømmehallen har en flaskevarmer, der kan lånes - spørg personalet.